ANONYM RÖD  • ANONYM
  • "MAMMA JAG ÄR GAY"

  • ”Mamma jag är gay” - Det var det ända jag sa till min mamma den dagen då jag äntligen bestämt mig för att berätta. Jag hade funderat ett par månader och tänkt hur jag skulle berätta på bästa sätt så hon inte skulle bli sårad. Jag funderade på att skriva ett brev när jag åkte iväg på semester med några kompisar till Rhodos som jag skulle lämna i brevlådan, jag funderade på om jag skulle ringa när jag var hos min kompis som redan visste, så hon kunde stötta mig om mamma skulle bli arg. Jo, så tankarna var många och jag funderade fram och tillbaka över hur jag skulle berätta det. Själv tyckte jag egentligen inte att det är något märkvärdigt då jag som sagt var ute för flera kompisar, men det var annat med mamma.

    Jag älskar min mamma och vill under inga omständigheter göra henne illa. Jag var så rädd att hon skulle se på mig på nytt sätt, bli ledsen för att jag inte var den drömpojk hon tänkt skulle skaffa barnbarn åt henne och vara det perfekta barnet i hennes drömmar. Alla mina funderingar ledde i vart fall till att jag tog mod till mig och sa det rakt ut, jag ville möta henne och se hur hennes reaktion skulle vara. Den var dock inte alls som jag hade tänkt mig. Det första min mamma är att börja skratta, och krama mig och säger ” jag visste det hela tiden, varför tog det sådan tid att berätta?”
    Jag berättade då för min mamma hur det låg till och , såklart, började hon gråta. Hon sa att jag är hennes drömson oavsett vad jag har för läggning och att hon älskar mig över allt. Efter den dagen står jag min mamma så nära och jag blir nästan irriterad på att jag väntade med att berätta, tänk vad mycket jobbiga tankar jag hade sluppit om jag bara berättat lite tidigare!¨


  • DELA DENNA BERÄTTELSE: